The Who sărbătoresc 40 de ani de ‘Quadrophenia’

2012OlympicsTheWhoPAGreen130812Moda concertelor în jurul unui singur album nu se pierde niciodată, cu atât mai mult dacă albumul este aniversar. 2013 minus 1973, înseamnă pentru ‘Quadrophenia’  nici mai mult nici mai puțin de 40 de ani de când a fost lansat în UK si Satele Unite. Este a doua opera rock a grupului The Who, după ‘Tommy’, lansat cu 4 ani înainte și cel considerat prima operă rock din toate timpurile.

‘Quadrophenia’  povestește timpurile londoneze și din Brighton din 1965, cu caracteristicile sociale, muzicale și psihologice văzute de adolescentului Jimmy, eroul operei. Numele albumului nu este întâmplător, reprezintă o variantă pentru schizofrenie din perspectiva celor patru personalități ale lui Jimmy, fiecare corespunzând personalităților celor patru membri ai grupului The Who.

Turneul se va desfăsura în UK și Irlanda și va dura 3 săptămâni. Interpretarea integrală a albumului va fi completată de o selecție de alte piese de succes. Spectacolul este regizat de Roger Daltrey și este însoțit de proiecții menite, așa cum declară membrii trupei, sa pună în muzica în contextul vremurilor de atunci. Pe scenă, vor fi alături de membrii fondatori Daltrey și Pete Townshend – Zak Starkey (baterie), Pino Palladino (bass), Simon Townshend (chitar[/voce), John Corey (keyboard), Loren Gold (keyboard/voce) și Frank Simes (director muzical, keyboard/voce).

În 1979 după ‘Quadrophenia’ s-a făcut film, având in rolurile principale pe Sting, Phil Davis și Toyah Willcox.

[Sursa: http://www.nme.com/news/the-who/68389]

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s