The Breeders și 20 de ani de Cannonball

Untitled-1În 1993 rula pe MTV o piesă peste care nu prea puteai sa treci firesc cu telecomanda. Se numea Cannonball de la The Breeders. Un riff obsedant și un clip care înlocuia iepurele din Alice în Țara Minunilor cu o sprintenă bilă de tun.

The Breeders s-au format în 1990. Este adevărat că la momentul respectiv a durat ceva până ca publicul să-și dea seama că vocalista, compozitoarea și chitarista grupului era Kim Deal, fostă basistă la The Pixies.

Au cam trecut 20 de ani de la lansarea albumului de pe care este Cannonball. Last Splash devenea într-un an de zile album de platină, ocupa locul 33 in Billboard iar videoclipul rula în continuu pe MTV. A fost re-editat in luna mai sub titlul de LSXX, într-un pachet ce are alături o variantă live din 1994 la Stockholm și o serie de rarități și demo-uri,

Ca fapt divers, Last Splash este precedat Pod, album ce a fost listat de Kurt Cobain în jurnalul său printre cele 50 albume preferate ale sale. Însă eu nu l-aș trece cu vederea ca pe un simplu fapt; primul turneu The Breeders a fost în deschidere la Nirvana, în 1992.

The Breeders sunt în prezent în turneu în formula din 1993.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s