ȘTIRI

Untitled-1The Breeders și 20 de ani de Cannonball

În 1993 rula pe MTV o piesă peste care nu prea puteai sa treci firesc cu telecomanda. Se numea Cannonball de la The Breeders. Un riff obsedant și un clip care înlocuia iepurele din Alice în Țara Minunilor cu o sprintenă bilă de tun.

Phil Anselmo anunță titlul și data lansării primului său album solo

Philip-H-Anselmo-The-Illegals-Walk-Through-Exits-Only

”Walk Through Exits Only” promite a fi un disc tipic Anselmo, acesta fiind și co-producător. Discul e înregistrat în studiourile sale din New Orleans, Nodferatu’s Lair.

Nu este vorba despre disc de thrash sau heavy metal la normă. Este un album plin de mânie, așa cum numai eu aș fi putut face.” declară Phil.

(citește tot articolul)


Beck – “Song Reader”. Un album ce poate fi auzit doar cântat acasă

Beck-McSweeneys-BeckHansensSongReader-dowesheetArată ca o mapă frumos colorată și plină de partituri a unui artist cochet ce se grăbește spre următorul său recital. Este de fapt un proiect simplu, bine intenționat și altruist a lui Beck: Song Reader este o … carte cu 20 de melodii, dar doar sub forma de partituri muzicale. Cântecele sunt noi, nu au fost înregistrate niciodată de Beck, ceea ce înseamnă că nu știi cum sunt până nu le citești tu însuți acasă.

Ideea i-a venit cu mulți ani în urmă, când după lansarea unuia din primele sale albume în anii 90 un producător i-a trimis o transcriere pentru pian și voce a înregistrărilor originale. Diferența față intenția originală a sunetului de album l-a intrigat pe Beck Hansen. (citește tot articolul)

David Bowie și Iggy Pop – O biografie comună, „Lust for Life” în Berlin

bowie and iggy

„Lust For Life” este de azi nu numai titlul de cântec și de album, ci și numele provizoriu ales pentru un film biografic despre colaborarea dintre David Bowie și Iggy Pop. Filmul este realizat în coproducție britanico-germană produs de Altered Image și Egoli Tossell Film.(citește tot articolul)

Kraftwerk – 8 albume în 8 seri consecutive la muzeul Tate Modern din Londra

kraftwerk

Kraftwerk continuă la Londra seria de concerte denumită „1 2 3 4 5 6 7 8”, lansată la Muzeul de artă modernă din New York în aprilie 2012 și reluată în orașul lor natal, la Dusseldorf luna trecută. (citește tot articolul)

TOOL nu va scoate album anul acesta

folderDacă este să ne luăm după un recent interviu publicat pe pagina radioului Furturo 88.9FM din Chile.  ”Nici un nou disc. Nu anul acesta.”

Ultimul album A Perfect Circle ” eMOTIVe”a ieșit în 2004, ultimul Tool ”10,000 days” în 2006. Pe 19 februarie va ieși următorul album Puscifer ” Donkey Punch the Night”. (citește tot articolul)

Membri ai Tuxedomoon cu un proiect nou și la Sibiu în vară

Cel mai recent proiect pentru Blaine L. Reininger și Steven Brown este „Clear Tears/Troubled Waters”, colaborarea cu compania belgiană de dans Thor. (citește tot articolul)thor

God Speed You! Black Emperor – „Allelujah! Don’t Bend! Ascend!” 

godspeedyou

Că lucrurile bune ies sau sunt scoase la iveală de presă și fără bani băgaţi în marketing au dovedit-o anul trecut God Speed You! Black Emperor. Trupa canadiană de post-rock, formată în 1994 și care și-a luat numele după documentarul lui Mitsuo Yanagimachi din 1976 despre cultura japoneză din jurul motocicletelor, a scos un album ajuns în centrul atenţiei doar cu un comunicat de presă, deşi apare după 10 ani de pauză și în contextul reuniunilor foarte la modă în ultima vreme. (citește tot articolul)

Inside-Llewyn-Davis-trailerUltimul film al fraților Coen – plimbare prin folkul american al anilor ’60

Suntem abia la începutul anului și fratii Coen au anunțat deja ceea ce pare a fi unul dintre cele mai așteptate filme din 2013, “Inside Llewyn Davis“. Personajul ce dă titlul filmului este un artist ce sosește în Greenwich Village în căutarea succesului propriu pe scena muzică folk a aniilor ‘60. (citește tot articolul)

maynardTOOL sabotat de Vespa. Puscifer scoate album luna viitoare

Se pare că 2013 a început într-o notă proastă în ceea ce privește aranjamentele pentru înregistrarea noul album Tool.

Conform comunicatului oficial al grupului, care după stil, limbaj și umor pare scris de măria sa Maynard, “în mare parte acest lucru se datorează unui “minor” accident pe un scuter Vespa (cauza fiind condițiile de drum alunecoase) al unui membru al trupei, care a rezultat în mai multe coaste rupte și un umăr dislocat. Din cauză că impactului fizic a implicat un instrument muzical, s-au pierdut nouă zile de repetiții. ”(citește tot articolul)

Queens Of The Stone Age confirmă prezența lui Mark Lanegan pe noul album

jh_mlCeea ce înseamnă că  noul album va avea exact aceeași componență ca deja clasicul ‘Songs For The Deaf’ din 2002, cu Dave Grohl (Nirvana, Fool Fighters) la tobe și fostul basist Nick Oliveri (Kyuss, Mondo Generator) reveniți pentru înregistrări. Trupa a ales pagina de Facebook pentru a face declarația: “Lanegan a fost cu noi. Nu a vorbit foarte mult, dar a cântat bine.” (citește tot articolul)

Black Flag se reunește. În mai multe feluri.

Blackflag276Henry Rollins a declarat însă că nu intentionează să se alăture niciunuia din cele două proiecte. (citește tot articolul)

Tomahawk au scos un nou album – Oddfellows

tomahawk-chilling-with-a-unicorn-goatSupergrupul format din Mike Patton (Faith No More, Mr. Bungle, Fantômas), Duane Denison (Jesus Lizard, Unsemble), John Stanier (Battles, Helmet) se reunesc după 6 ani cu un nou basist Trevor Dunn (Fantômas, John Zorn, Secret Chiefs 3) pentru a scoate albumul Oddfellows. (citește tot articolul)

Morrissey spitalizat cu ulcer

MorrisseyMorrissey anunța săptămâna trecută anularea a trei concerte din turneul american, pe motiv ca unul din membrii trupei este bolnav. Se pare că a fost vorba chiar de Morrissey, admis in spital pe timpul week-end-ului, la început cu bănuiala unei infecții urinare, diagnostic schimbat de curând in ulcer gastric. (citește tot articolul)

Iggy And The Stooges sunt Ready to Die. Primul album in 5 ani

iggypopdnuncut2501120Iggy And The Stooges a terminat de înregistrat un nou album. Titlul este “Ready To Die” și este primul album scos din 2007, de la The Weirdness. (citește tot articolul)

The Who sărbătoresc 40 de ani de ‘Quadrophenia’

2012OlympicsTheWhoPAGreen130812

Moda concertelor în jurul unui singur album nu se pierde niciodată, cu atât mai mult dacă albumul este aniversar. 2013 minus 1973, înseamnă pentru ‘Quadrophenia’  nici mai mult nici mai puțin de 40 de ani de când a fost lansat în UK si Satele Unite. (citește tot articolul)

Dave Grohl – Proiectul Sound City 

Anul trecut mi-a atras atenţia cel mai recent proiect al lui Dave Grohl. La 44 de ani, în spiritul sau entuziast și plin de recunoștință față de timpurile din care a plecat și cei de la care a invățat, s-a apucat de un documentar despre studiourile Sound City (din Van Nuys, Los Angeles, California) unde s-a inregistrat, printre alte peste 100 de discuri de aur și platină, Nevermind. Studioul s-a inchis în 2011.  (citește tot articolul)

Concert: Swans @ Sonic City în Kortrijk, Belgia – 02 decembrie 2012

swansGira nu doar orchestrează ce se întâmplă pe scenă, ci împinge, chiar cu gesturi fizice specifice, într-un efort șamanic de nedescris, energia de acolo către sală. Percepţia e disonantă, ce vine de pe scenă invită la provocarea de a vedea, nu cât reziști în public, ci cât eşti de deschis să primeşti exact arta sunetului fără menajamente. (citește tot articolul)

Interviu: John Lydon despre reuniunea Public Image LTD., de ce ”A vota pentru Romney înseamnă să fii complet idiot!”

– interviu exclusiv pentru Diffuser.fm, de Shauna Farnell

John Lydon, aka Johnny Rotten, rămâne fidel declarației făcute în 1978 după ce a creat grupul post-punk Public Image Ltd.: ”Nu voi fi proprietatea nimănui.” Grupul a lansat în mai anul acesta ”This Is PiL”, primul lor album în 20 de ani, la propria casă de discuri și fostul vocal și simbol punk al grupului Sex Pistols este hotărât să rămână independent. (citește tot articolul)

Concert: Karma to Burn și Honky @VK* Club, Bruxelles BE – 07 octombrie 2012

karma to burn
Omniprezenți în Belgia, de această dată în cadrul unul turneu numit de câtre organizatori ”Revenge of the Rock & Roll Monsters”, Karma to Burn au cântat în Clubul VK* Concerts. Alături de ei pe afiș, Honky, o trupă din Austin Texas, și olandezii Peter Pan Speedrock, pe care însă nu i-am vazut acum. Un mix extrem aș zice, după stilurile și proveniența trupelor. (citește tot articolul)

Concert: Public Image Ltd. @ Concorde 2, Brighton UK – 15 august 2012

Nu a fost un concert de reuniune, nu a fost un concert de promovare de nou album, ci o reinventare live menită să ajungă la public, oricât de acelaşi sau de schimbat ar fi el. Şi exact acest lucru mi se pare de admirat la Lydon, care nu a fost niciodată prizonierul trecutului – a cântat pentru pubicul de azi, public în care nu şi-a pierdut încrederea. A cântat pentru o audienţă „who knows exactly what it’s doing”, cum s-a exprimat la final. (citește tot articolul)

Concert: The Computers and The K. @ Witloof Bar Botanique, Bruxelles BE – 11 ianuarie 2012

Clubul Witloof Botanique îmi amintește de ce am dezertat considerabil din locurile de mari concerte. Un club underground veritabil, un subsol cu pereți de cărămidă, nu foarte mare. Perfect pentru un concert cu prietenii într-o zi de lucrătoare. Cu atât mai mult dacaă este un concert de punk. (citește tot articolul)

Concert: God Is An Astronaut @ VK*, Brussels BE – 3 noiembrie 2011

Post-rock-ul este un stil foarte la modă acum, despre care am aflat relativ de curând și ştiu foarte puţine lucruri. Dar oricâte referinţe aș fi avut și oricât aș fi ascultat, ştiam că trebuie să merg la un concert ca să simt despre ce este vorba. Mi s-a întâmplat la fel cu Motorpsycho și Porcupine Tree, fără sa fac nici un fel de comparaţie între stiluri și trupe.  Iar concertul God Is An Austonaut a fost ocazia perfectă pentru aşa ceva. (citește tot articolul)

Concert: Down @Ancienne Belgique, Bruxelles – 14 iunie 2011

Îmi place să cred că muzicienii crează proiecte pentru că au ceva de spus, de transmis, din experiența lor dacă se poate, și nu doar pentru că așa se mai plătesc niște facturi. Dar cel mai bine este să te duci fără nici un fel de așteptări la Down, pentru că orice fel de experiență ai avea legată de metal, nu știi ce te lovește mai întâi: energia cu iz de anii ’90 a unui Anselmo total schimbat în bine sau greutatea sludge-ului, în intense repetiții și cu transformidabile influențe Sabbath. (citește tot articolul)

Concert: Roger Waters – The Wall Live @ Sportpaleis Anvers, Belgia 27 mai 2011

Deşi păstrează puternic nota de clasic, acest The Wall nu se poate compara nici cu prestaţia Pink Floyd de acum 30 de ani, nici cu evenimentul din Berlin, chiar dacă „Hey You” e cântat tot după un zid complet, păpuşile uriaşe domina sala, porcul apare tot la „Run Like Hell”, animaţia e aceeaşi genialitate semnată Gerald Scarfe și, da, zidul se dărâma la final pentru ca band-ul să cânte „Outside the Wall”. (citește tot articolul)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s